středa 16. ledna 2013

Co si obléknout na pracovní pohovor? (2)

V minulém postu jsem se věnovala zejména hlavním částem oděvu, které je na pohovor vhodné si obléknout, dnes předešlý článek doplním ještě o další nezbytnosti, jež je nutné mít před pohovorem na paměti :-)

Kromě oblečení jsou totiž neméně důležité také doplňky:

Kabelka by měla být tzv. business: kvalitní, nejlépe kožená, jednobarevná a co je důležité - měla by držet tvar (např. při odložení na vedlejší židli). Do takové kabelky se vyplatí investovat, protože ji opravdu využijete. Dbejte také na to, aby byla vždy v dobrém stavu - čistá, bez oděrek, uklizená uvnitř (není nic horšího, než když si při pohovoru potřebujete vyndat například vizitky a vypadne vám spolu s nimi i tucet posmrkaných kapesníčků).


inspirace na business kabelku - jaká se líbí vám? :-)

Pokud si na pohovor nesete nějaké dokumenty, jako je třeba vytištěný životopis, různé certifikáty nebo ukázky vašich projektů, je vhodné je seřadit do reprezentativních desek.

Šperky volte decentní, celkově ladící k outfitu. Neměly by poutat přílišnou pozornost ani barevně, ani tvarem. Pokud i přesto trváte na výrazných špercích, zvolte jen jeden dominantní kousek (například náramek nebo hodinky).

Co se týče celkové úpravy zevnějšku, nepřehánějte to zejména s líčením. Úplně postačí pokud sjednotíte pleť lehkým make-upem, přepudrujete, použijete světlý oční stín, řasenku, růž na tváře a světlou rtěnku nebo lesk. Pokud máte vlasy delší, je vhodné je stáhnout do culíku nebo do drdolu. Středně dlouhé a krátké vlasy umyjte a vyfoukejte nebo vyžehlete do upraveného účesu. Pozor si dejte také na vůni, která by měla být lehká a svěží.

Pokud hledáte inspiraci právě na účesy, které se pro tuto příležitost hodí, nebo byste se rády učesaly do práce jinak než obvykle, podívejte se na toto video (tyto účesy se mi líbí snad všechny, určitě vyzkouším a dám vědět, jak to dopadlo :-)




Situace pohovoru je sama o sobě dost stresující, člověk se více potí, myslete proto také na to, abyste se před pohovorem čerstvě osprchovaly a použily deodorant, který si vezměte i s sebou do kabelky. Pozornost věnujte také svěžímu dechu. Na pohovor přijďte o pár minut dříve tak, abyste si stihly vše překontrolovat (límeček u košile, zapnuté knoflíky, make-up) a abyste se alespoň malinko naladily na cizí prostředí.

A na co bych málem zapomněla - to nejkrásnější, co si můžete obléknout, je ÚSMĚV!!! Tak krásný den :-)

12 komentářů:

  1. Ty učesy jsou hrozně krásný!:)

    OdpovědětVymazat
  2. Super rady a účesové video taky, díky za fajn shrnutí.

    OdpovědětVymazat
  3. Tak mě se moc líbí všechny tři kabelky v pravém sloupečku :-) Ty bych využila :-) A video s účesy je bezva!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. mně se tam líbí hned ta první hnědá :-) účesy vyzkoušej a když budeš chtít, dej pak vědět, jak to dopadlo ;-)

      Vymazat
  4. Výborný článek s perfektními informacemi a ještě lepšími kabelkami ;-). Sice se na pracovní pohovor (naštěstí) nechystám, ale mám ráda podobné články, které přináší tipy, jak si neudělat ostudu.
    Vivi

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. děkuju za pochvalu, to mě moc těší! :-) tohle je seriál na pokračování, tak snad se Ti trefím víc do noty s událostí příště ;-)

      Vymazat
  5. Super inspirativní článek, který se určitě bude mnoha slečnám, ženám hodit :))

    OdpovědětVymazat
  6. Velmi inspirativní, konkrétní, trefné! Oceňuji video..
    Díky

    OdpovědětVymazat